Vrij scorend Feyenoord verslaat Ajax in De Klassieker

Het tienkoppige Feyenoord wurmt zich voorbij NEC en wint KNVB Beker

Het tienkoppige Feyenoord boekte zaterdag een nipte 1-0 overwinning op NEC in de KNVB Bekerfinale en won de competitie voor de 14e keer in hun geschiedenis.

Tien man Feyenoord naar buiten gekant NEC in de KNVB Beker finale in De Kuip om de wedstrijd voor de 14e keer in hun geschiedenis te winnen.

Na een doelpuntloze eerste helft werden de twee ploegen in de openingsfase van de tweede periode gedwongen uitgeschakeld vanwege een kleine brand achter het doel.

Aanvaller Igor Paixao verspilde weinig tijd door Feyenoord op voorsprong te zetten toen de spelers na een langdurige onderbreking terugkeerden op het veld.

De taak van Feyenoord werd zwaarder toen Yankuba Minteh in de 72e minuut van het veld werd gestuurd, maar de ploeg van Arne Slot hield uiteindelijk stand en won voor het eerst in zes jaar de beker en ontzegde NEC de eerste grote trofee.

Feyenoord zet door na langdurig oponthoud

NEC maakte hun vijfde optreden in een bekerfinale en hun eerste sinds ze in 1999-2000 tweede werden na Roda JC.

Gemotiveerd door de kans om voor het eerst de beker te winnen, kwam NEC in de achtste minuut pijnlijk dicht bij de opening van de score, met Youri Baas’neerwaartse kop forceren Timon Wellenreuther tot een mooie stop

Na een terughoudende speelperiode, Rogier Meijer’s aanvallers dachten dat ze de allerbelangrijkste doorbraak in de 29e minuut hadden gevonden.

Tjaronn Chery schoot de bal binnen vanaf de eerste paal, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel, waardoor de finale bij rust doelpuntloos bleef.

De tweede helft was nog maar tien minuten oud voordat het spel werd onderbroken nadat een spandoek op de tribune achter het doel in brand vloog, wat leidde tot een lange pauze toen het juiste personeel het probleem oploste.

Feyenoord kwam snel op voorsprong toen het spel werd hervat en nam de leiding via Paixao net voordat de wedstrijd het uur had bereikt.

Paixao hield zich vast Santiago Gimenez’s pass om zijn verregaande poging langs de voormalige doelman van Barcelona te persen Jasper Cillessendie de bal alleen maar tegen de paal kon duwen en hem terug in het net kon zien stuiteren.

Minteh ziet rood

Voor een kort moment, verdediger Lutsharel Geertruida dacht dat hij de voorsprong van Feyenoord had versterkt, voordat zijn poging van dichtbij werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Na een bijna verdubbeling van hun voorsprong kwam Feyenoord al snel terug op tien man nadat Minteh zijn marsorders had gekregen voor twee boekbare overtredingen.

NEC probeerde het maximale uit hun numerieke voordeel te halen Roberto González eerder rechtdoor richting Wellenreuth Filip SanderDe lange afstandsrit zorgde voor een stevige duikstop van de Feyenoord-doelman.

Hoewel ze voorzichtig waren, bleek de zoektocht van NEC naar de gelijkmaker uiteindelijk vruchteloos, aangezien hun vijfde bekerfinale opnieuw een nederlaag opleverde.

Terwijl NEC wacht op een grote trofee, viert Slot zijn tweede zilveren medaille als Feyenoord-baas, nadat hij de club vorig seizoen eerder naar de Eredivisie-titel leidde.