Vrij scorend Feyenoord verslaat Ajax in De Klassieker

Feyenoord produceerde een vrije scoringswedstrijd om in De Klassieker naar een dominante 6-0 overwinning op bittere rivaal Ajax te gaan.

Feyenoord zorgde voor een dominant optreden en versloeg hun bittere rivalen met 6-0 in de Klassieker in De Kuip.

Nadat Feyenoord er in het eerste halfuur niet in slaagde het net te vinden, nam Feyenoord in de 34e de leiding via een Braziliaanse aanvaller. Igor Paixao.

Yankuba Minteh En David Hanko voegden snel hun naam toe aan het wedstrijdformulier om de gastheren een indrukwekkend voordeel tijdens de rust te bezorgen.

Niet tevreden met hun voorsprong van drie doelpunten bleef Feyenoord doorgaan, waarbij Minteh zijn tweede voorsprong pakte. Quinten Hout kwam in actie.

Er was nog genoeg tijd voor Paixao om zijn eigen brace in te pakken en een gedenkwaardige dag af te ronden Arne Slot’s kant.

Door de overwinning komt Feyenoord weer binnen negen punten van koploper PSV Eindhoven Ajax blijven op de zesde plaats staan.

Feyenoord dreigde in de eerste twee minuten de impasse te doorbreken Santiago Gimenez zag zijn slag tegengehouden door Geronimo Rulli bij de dichtstbijzijnde post.

Rulli maakte opnieuw een stop in de 32e minuut en haastte zich uit zijn doel om Gimenez te dwarsbomen nadat hij balbezit had weggegeven met een slechte doeltrap.

Even later kon de Ajax-doelman niet voorkomen dat Paixao de allerbelangrijkste doorbraak vond.

De 23-jarige verzamelde de nette steekpass van Minteh voordat hij de bal kalm over de aanstormende Rulli tilde, wat voor jubelende taferelen in Rotterdam zorgde.

Minteh verdubbelde snel de voorsprong van Feyenoord en veegde de bal weg Bart Nieuwkoop’s bezuiniging om er twee doelpunten in evenveel minuten van te maken.

De zaken werden erger voor Jan van ‚t Schip’s-kant toen Hancko de bal via de eerste paal binnenkopte nadat hij de acrobatische poging van Gimenez had gegrepen.

Van’t Schip voerde vervolgens bij rust een dubbele wissel door, maar alle hoop op een onwaarschijnlijke comeback werd de grond in geboord door Minteh’s poging in de 56e minuut.

De huurling van Newcastle United creëerde net genoeg ruimte om een ​​sublieme linkervoetaanval buiten het bereik van een hulpeloze Rulli te leiden.

De rauwe thuisgelovigen vierden voor de vijfde keer feest toen Timber het balbezit heroverde voordat hij vanaf de rand van het strafschopgebied een laag schot in de benedenhoek boorde.

Paixao scoorde vervolgens zijn tweede en de zes van Feyenoord, nadat Ajax er niet in slaagde de lijnen vrij te maken, hem de kans gaf de bal via de onderkant van de lat naar binnen te stompen.

Feyenoord werd toen een zevende ontzegd Alireza Jahanbakhsh zijn poging werd afgekeurd wegens buitenspel, maar dat deed weinig om de stemming te temperen toen de gastheren een onvergetelijke overwinning vierden.

De ploeg van Slot is nu ongeslagen in vijftien Eredivisie-duels, terwijl Ajax moet nadenken over hun allereerste competitieverlies met een marge van zes wedstrijden in een officieel duel.